lördag 3 juli 2010

SEGER på Marmen



Då var 2:a deltävlingen avklarad. Likt fjolåret tävling på marmen så var solen på sitt bästa humör och pressade temperaturen upp till 31 grader mitt på dagen. Vi började den tok-heta dagen med 3 napp på den första timmen. tyvärr landades bara 2 av dessa, en 99cm och en 64cm... Efter det blev det lungt, och vi trodde länge att vi fått vår chans till att fylla plankan (3st gäddor). Men vid 13-tiden och då vi valde att förflytta oss en bit och fiska av en ny djupbrant så suger det till regält i ett av spöna. Vid drillningen kände man att det inte var något smått som var i andra ändan. Tunga, tunga gugningar. Med delade känslor visar det sig att en 4,6kg gös har valt att klippa på våran pelagiskt fiskande Pike-madame. Efter det blev det lugnt igen. Från övriga båtar hördes inga värre rapporter heller... Vi valde att göra sista tiden på samma ställe där vi började dagen med 3 hugg. Och mycket riktigt. Där fanns det mer att hämta. Två gäddor på 75cm kunde landas under den sista tivlingstimmen.

Det vissade sig vid inmätning att 75+75+99 skulle räcka för seger. HÄRLIGT!!!

Grattis till "Light lake" som fångade dagens längsta fisk, 103cm... 4cm längre än oss.

Och ett stort tack till tävlingsarrangören Emil som med stor entusiasm och ett gediget arbete gör dessa tävlingar till riktiga kanon-dagar.



Av någon anledning verkar vi ha en tendens till att dra fina bonusfiskar på pikerace-tävlingarna. Denna gången gös. På Orsjön i våras så blev det en abborre på 1,4kg.

4 kommentarer: