lördag 9 april 2011

Isläget - Varpen och Orsjön

Nu börjar isarna smälta... Även fast riktigt öppna vatten känns ganska långt borta så tog jag en sväng förbi ramperna för att se hur de såg ut. Det brukar ju var dom som sätter stopp för fisket och inte själva isen i sig.

I Varpen, vid varpnäs så är rampen i princip användbar, bara någon med traktor eller har möjlighet att knuffa undan det sista isblocket som ligger vid rampen och flyter.
relativt mycket vatten är dessutom öppet då man nu i helgen släpt på i dammluckorna så forsen slitit med sig en del is.


Vid Backabron i vallsta ser det dock mycket sämre ut. Där är vattnet lågt och de tjocka isblock som bildats under vintern ligger nu på torra land... Väldigt tunga att knuffa ut, även för en traktor. :( Men värmen har ju kommit och förhoppningsvis så går det undan med issmältningen.

Vi får väl se om vi drar ihop någon Öringträff i Orsjön bara det är möjligt. 1 Maj ser inte lovande ut... Kanske helgen efter... vad säger ni? Finns det något intresse?

Annars sitter Team HMK och tittar på Satellitbilder från NASA för att följa isläget i Vänern... Tidigare var tanken 1 April, men det var ju riktigt kört det. Nu hoppas vi på kommande helg, 15/4.

2 kommentarer:

  1. Gött med en liten update. Satt just och funderade på hur illa det var vid Vallsta. Tummen upp!

    Synd att vi inte bor närmare. Hade varit gjort på en grisblink att hacka upp isen och skickat iväg med tjälrivaren monterad ute på grävaren.

    SvaraRadera
  2. hade nästan vart skoj å prova öringtrolling oxå fast man kanske inte har de rätta gejerna. skulle haft lite öppet vatten bara så man kolla så motorn går som den ska fortfarande.

    SvaraRadera