tisdag 20 september 2011

Sammanfattning av Miekocupen 2011

Då Anders var borta på tjänsteresa så fick Jimmy bli stand-in över helgen. Med välfylda wobblerboxar och nybrynade krokar var förväntningarna på topp innan tävlingen men tyvärr så lyckades vi inte uppfylla dessa förväntningarna.

Vi har inga skrytsamma fiskar att stoltsera med, vi hade fullt upp att fylla plankan. Dag ett lyckades vi det med nöd och näppe få tre gäddor. Efter en tidig fisk så kändes det verkligen bra men sen blev det tvärnit och det dröjde någon timme innan en till snipa tittade upp i båten och med bara 2 fiskar på plankat så höll cupen på rinna oss ur händerna, men med 20 minuter kvar så hugger det på ett sidospö. Överlycklig fightar jimmy fisken... som visar sig vara en gös... Helvetes gösjävel!!! säger vi åt den i år störta orsjö-gösen fångad av oss. Ut med grejerna och ett sista desperat försök. Då ser jag en tydlig banan i frivattnet på 5meter. Jag tar spöt ur spöhållaren för att kunna göra ett mothugg, och 15 sekunder efter ekot kommer hugget. Så med 10 minuter kvar blir vi överlyckliga för en gädda på 46cm... Trollingtävlingar är bra konstiga ibland. :)


Den fina gösen som fick våra känslor att åka "berg och dalbana".

170cm och en 11:e plats efter första dagen gjorde att vi höll os vid liv men med en rejäl uppförsbacke till toppen.
Men dag 2 började lika bra. Fisk efter 15 minuter och vi kände att vi var på gång igen... Men tydligen var det inte slut på bromsvätska från dag 1 utan även dag två bjöd på tvärnit i fisket... Många försök ledde till en till gädda och vi fick helt enkelt inse att vi inte var bättre.

Totalt fick vi 278cm vilket är en bedrövlig summa... men det räckt precis till för att vi skulle placera oss på den översta tredjedelen av tabellen.

Men som alltid med Miekocupen så handlar det inte bara om att prestera i tävlingen. Det är ju ettt himla skojjigt evenemang i sin helhet, med så väl campingen som Buffén i Vikingahuset... Synd att det nu dröjer ett helt år tills det är dags igen.

Men räkna med att vi kommer prestera betydligt bättre då...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar