lördag 13 april 2013

Vänern - fredag 12/4Kl. 7 anslöt vi på rampen i Baggerud. Det gällde att inte komma för sent för då kunde man få stå och vänta medans alla finnar skulle sjösätta. Tydligen var det 15 ekipage från finland där också nu.

Vi körde ut en bit utanför Baggerud, sen började Tommy "Hökens" att lägga ut grejerna, och efter som varken Böna eller brorsan varit med till vänern tidigare så fick de ta en varsin sina av spöna. och inte långt in så var det fisk på ett av bönas spö... Tyvärr en liten under minimåttet på 60cm. Sen fortsatte vi ner mot kilsudde och efer att vi kommit ner dit och gjort en sväng för att vända uppåt så får jag och brorsan ett dubbelhugg... även dessa bara små.

Upp mot baggerud igen och förbi näten så nappar det igen på ett av Bönas spö... Även den för liten! suck! verkar finnas fisk i farten men inget bättre. Allt detta händer före halv 11. Sedan blir det sten dött!

Inga rapport på VHF eller på bloggar vittnar om något vidare fiske i dag. Vi svänger upp en sväng förbi olyckan och får där höra att Petter "Salmonseeker" är ute med ett gäng som tappar en bättre fisk vid sidan av båten, så vi ligger kvar och kör ett tag, tills jag sedan kläcker ur mig att vi ska byta till plast och öka farten lite. Helt emot vad man säger är bra tidigt på våren med kallt vatten. Men sagt och gjort så blev det. Vi sa att vi ska ge det en drygt en timme och hände inget så skulle vi ge oss.

På utlägget nappar det igen... Denna tar jag, men den visar sig vara förliten den också. hmmm... men med hugg så där på en gång så vacknade vi till och 45minuter senare så avlöser det ena hugget det andra och brorsan får äntligen sin första godkända vänernlax, och minuten senare ligger även bönas första godkända vänernlax i båten.
Från sovande till fiskeglädje på ett par minuter... det är fiske det.

När dessa två laxar är i båten så vänder vi och åker över samma fläck igen och visst får även jag en godkänd lax med mig hem. Efter en del rulltjut så har Höken guidat oss till en varsin lax. Fantastiskt!
 
Summering av dagen. Tre nöjda fiskare kunde vända hem till Bollnäs.
 
 
Dagens största lax, 4,5kg
  
Resultatet av dagens andra dubbelhugg. Vikt mellan 2,5kg-3kg

För er som är sugen på att åka ner å testa, Gör det! Om ni inte släpar egen bå så är valet självklart, HÖKENS TROLLINGCHARTER

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar