fredag 23 april 2010

Förberedelser inför Öringträffen


Var idag upp till rampen i Vallsta för att göra den användbar. Men gick tyvärr bet på all Jävla is. Fick bort hälften ungefär. Pratade med Peter F och Emil Fredriksson som skulle fixa det där i morgon. Så förhoppningsvis hinner man ut och prova efter lite öring innan tävlingen.

Isläget: I dagsläget är större delen av Orsjön täckt av is. Men de södra delarna, det vill säga grundflaket utanför Orbaden och djupkanten som är utanför är fiskbar. edan är hela "kanalen" mellan Orsjön och Kyrksjön öppen. I kyrksjön har isen öppnat sig och större delen av sjön är fiskbar. Det är viken in mot flygfältet som är lite segt. Hela grundområdet inne i skiftesviken är öppet. Sedan är "kanalen" hela vägen ner till kraftverket öppet. Så i storsätt kan man säga att alla "HETA" öringställen är fullt fiskbara. Vilket gör att det blir spännande att se vad nästa helgs tävling kommer att ge.

Självklart hade jag ju med båten upp till Vallsta. Man är ju optimist och trodde att jag skulle få fiska där i dag, men så blev det ju inte. I stället var jag och hälsade på Marma motor och ordnade transporten av Aluminiumbåten till på Lördag. Efter det blev fiskesuget allt för stort så jag slängde i båten i Varpen och körde 1 timme mellan 20-21, och som vanligt denna vår fick man drilla Ljusnanöring. Ingen bjässe, men ändå.

Skitfiske på er... så kommer en rapport från Orsjön/kyrksjön i början av nästa vecka.

/Tobbe Larsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar