fredag 2 april 2010

Långfredagsfiske

Enligt traditionen är långfredagen en riktig anglingsdag... Då denna metod är något som nu mer hör hemma i HMK's historia så gjorde vi den på lite "mordernare" sätt. Ismete efter Orsjöns pelagiska jägare var uppgiften för denna långfredag.

Redan kl.3 ringde veckarklockan. Antar att det är därför den kallas "långfredag", dagen blir ju väldigt lång om man kliver upp vid den tiden. Då det var en bit att resa med bil och en kvarts promenad ute på isen innan man nådde fram till dagens tänkta "Hot spot" så kändes det skönt att komma iväg i bra tid innan solen gick upp. Hålen var redan borrade för någon dag sedan så det handlade bara om att få ut grejerna innan de första ljusstrålarna började att belysa isen.


När alla grejer är på plats följer en spänande väntan på dagens första hugg. Att det skulle bli et underbart väder under dagen fick vi bekråftat redan den första timmen.


Dagens finaste fångst. En gös på 3,9kg föll för en djupt presenterad mört. En kortare fight med en riktigt stor gädda blev det också, men i dag var det gäddan som överlistade oss, men men... vi ska väl försöka lura henne fler gånger, om inte på ismete så blir det väl från båten.

Glad påsk på er alla, och var försiktig på isarna kommande veckor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar